Харків'яни хочуть перейменувати вулиці на честь Спанч Боба, Джона Леннона і Боба Марлі

Серед запропонованих харків'янами назв для вулиць, які підлягають перейменуванню, зустрічаються імена Спанч Боба, Боба Марлі і Джона Леннона

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Харківської міськради.

До міськради надійшло понад 80 листів із пропозиціями городян зі зміни назв вулиць, які підлягають перейменуванню відповідно до закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

"Харків'яни по-різному ставляться до процесу перейменування. Деякі надсилають листи з комічними назвами вулиць, деякі й зовсім висловлюються проти перейменування, але є й ті, хто підійшов до питання конструктивно. Так, співтовариство" Старий Харків "надіслало до міськради пропозиції щодо перейменування кількох сотень вулиць (19 сторінок) ", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У прес-службі зауважили, що до комісії надходили пропозиції перейменувати деякі вулиці, провулки та проспекти на честь відомого героя мультфільму Спанч Боба, WI-FI, музикантів Боба Марлі і Джона Леннона.

Нагадаємо, через декомунізацію в Україні змінять назву майже 1000 населених пунктів. Закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки" набрав чинності 21 травня. У Харкові  підлягають перейменуванню 163 вулиці міста. Щодо назв ще 77 вулиць комісія, відповідальна за виконання закону про декомунізацію, звернеться за роз'ясненнями.