Російську чемпіонку, яка втопилася в Іспанії, припинили шукати

Пошуки багаторазової рекордсменки та чемпіонки світу з фрідайвінгу Наталії Молчанової, яка пропала зникла острова Форментера (Іспанія) на початку серпня, припинені

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

Молчанова пірнала на глибину без ласт, поза рамками змагань або тренувань. Глибина дна в місці занурень варіювалася від 35 до 65 метрів. За інформацією місцевих рятувальних служб, в цьому місці можуть бути сильні глибинні течії.

Спортсменка пірнала на 30 - 40 метрів після чого замість появи в передбачуваній точці спливання, вона була помічена приблизно в 60 м від місця початку занурення. Після недовгого перебування на поверхні Наталія знову зникла під водою.

Страхувальники, які супроводжували Наталю, намагалися доплисти до неї в момент появи на поверхні, але не встигли. Після цього були розпочаті масштабні пошуки із залученням усіх можливих засобів, включаючи місцевих рятувальників та берегову охорону. Місцем зникнення вважається акваторія в двох милях на північний захід від порту Ла-Савіна.

Минулого тижня керівник пошукової операції Цивільної гвардії іспанського острова Форментера Антоні Буендіа заявляв, що, враховуючи глибину занурення Молчанової, її тіло може так і не спливти на поверхню води.

Молчанова - засновник і президент Російської федерації фрідайвінг, найтитулованіший фрідайвер у світі. Їй належить 41 світовий рекорд у всіх основних дисциплінах фрідайвінга. Спортсменка 23 рази ставала чемпіонкою світу, їй належать сім з восьми чинних рекордів світу.