В Британії 14-річний підліток вдарив ножем темношкірого вчителя через расову ненависть

Британського підлітка, який напав на чорношкірого вчителя, засудили до шести років ув'язнення і ще п'яти років під наглядом поліції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на BBC.

Суд визнав, що 14-річний юнак, який ударив ножем у живіт 50-річного викладача Вінсента Узому, зробив це через расову ненависть.

Узома, уродженець Нігерії, встиг пропрацювати в державній академічній школі Dixons Kings Academy в місті Бредфорд всього сім тижнів. За словами свідків, обвинувачений з самого початку незлюбив педагога: він стверджував, що Узома не вміє викладати, і неодноразово обзивав його "ніггер".

На одному з уроків 11 червня учитель зробив підлітку зауваження і зажадав, щоб той припинив грати зі своїм мобільним телефоном. За свідченням очевидців, учень почервонів, підійшов до викладача впритул, знову назвав його "ніггер" і вдарив у живіт кухонним ножем, який дістав з кишені. Після цього підліток спокійно покинув школу, а через 20 хвилин розмістив запис в Facebook, де повідомив, що "встромив ножа прямо йому в пузо". Пост зібрав 69 "лайків". Нападника затримали лише шість годин по тому.

Вінсента Узому відвезли в госпіталь. Лікарі побоювалися, що він не виживе, проте незабаром педагог пішов на поправку. Узома заявив, що, "будучи християнином, прощає хлопчика, який завдав такий біль мені і моїй родині".

"Проте необхідно, щоб закон був виконаний, і щоб діти, які дотримуються подібних поглядів, отримали серйозний урок, який відучить їх застосовувати насильство. Ми будемо молитися за те, щоб він після покарання став іншою людиною і корисним членом суспільства", - додав він.