В "Айдарі" назвали затримання Мельничука провокацією

У батальйоні "Айдар" назвали затримання поліцією екс-комбата Сергія Мельничука "провокацією від Авакова" і дискредитацією нової патрульної поліції

Про це повідомляється на сторінці "Айдару" в Facebook, передає Еспресо.TV.

У батальйоні зазначили, що під час зупинки поліцією автомобіля Мельничука виявилося, що він забув технічний паспорт на машину.

"Навіть наші міліціонери прощали такі конфузи у разі, коли машина не числилася у базі краденою... Протягом найближчого часу паспорт привезли й показали представникам поліції. В нормальному режимі було складено протокол про порушення", - йдеться у повідомленні.

В "Айдарі" стверджують, що Мельничука почали затримувати після команди "зверху".

"Здавалося б, сторони готові вже були роз’їхатися, аж раптом сталося диво. Хтось з поліцаїв зробив дзвінок "наверх" - й історія раптом змінила тональність. Мельничука попросили вийти з машини, не маючи на те права, а коли він відмовився, силою почали його звідти діставати. Транспортний засіб заблокували і, по суті, намагалися затримати народного депутата України, чого в принципі не можна робити, бо для цього існують певні правила", - наголосили в батальйоні.

"Айдар" пов'язує затримання екс-комбата з листом до генерального прокурора України з вимогою розібратися із ситуацією в Мукачевому.

"На думку Мельничука, це явне перевищення повноважень та відверта провокація народного депутата від Авакова. Як мінімум за останній лист Мельничука до генпрокурора, в якому стояли вимоги розібратися із ситуацією в Мукачевому і на час слідства відсторонити Авакова від займаної посади. Мілка, підла підстава та помста", - заявили у батальйоні.

Нагадаємо, про затримання Мельничука повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Увага! Жорстко і безкомпромісно! Бійці патрульної поліції Києва затримали депутата-запроданця Сергія Мельничука! Порушення за ст. 126 АК України. Мельничук звично бикував і кричав, що він "особливий"… Не пройде! З новою поліцією "корочки" не проканають!" - написав Шкіряк у Facebook.