ГПУ подала апеляцію у справі проти "Газпрому" та "РосУкрЕнерго"

Генпрокуратура подала апеляцію на судове рішення у спорі з "Газпромом" щодо оформлення газу ROSUKRENERGO, яку пов’язують з Дмитром Фірташем

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГПУ.    

“Генеральною прокуратурою України 31.07.2015 внесено апеляційну скаргу на рішення господарського суду м. Києва від 23.07.2015, яким відмовлено в задоволенні прокурорського позову в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до НАК “Нафтогаз України” і ВАТ “Газпром” про визнання недійсними укладених у м. Москва в 2009 році договорів купівлі-продажу природного газу,” – кажуть в ГПУ.

Отже рішення суду не набрало законної сили.

В прокуратурі вважають, що договори куплі-продажу через компанію “РосУкрЕнерго” порушують інтереси держави. Там кажуть, що договори фіктивні та укладені  “для надання видимості законності діям НАК “Нафтогаз України” щодо оформлення у власність газу, що належав компанії ROSUKRENERGO AG (RUE), яку пов’язують з Д. Фірташем”.

Нагадаємо, що Господарський суд Києва відмовив Генпрокуратурі у визнанні недійсним двох договорів купівлі-продажу газу від 20 січня 2009 року між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом", що стосуються 11 млрд кубометрів блакитного палива, що належали швейцарській компанії “РосУкрЕнерго”.