Гуманітарка з Німеччини простояла на кордоні майже добу через бюрократію СБУ

Автобус із гуманітарною допомогою, яку зібрали волонтери в Німеччині, майже добу простояв на польсько-українському кордоні. Українські прикордонники відмовилися пропускати вантаж, поки не отримають дозволу СБУ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на журналіста Євгена Приходька.

Автобус із трьома тоннами гуманітарної допомоги для солдатів, переселенців і поранених застряг між польським та українським кордоном майже на добу. Гуманітарку збирали у Гамбурзі, за допомогою німецького фонду "Feine Ukraine". Українська сторона не пропускала вантаж через те, що СБУ не надала вчасно відповідного дозволу.

За словами журналіста, український благодійний фонд "Мирне небо" відправив СБУ всі необхідні документи про вантаж ще у п'ятницю. У понеділок увечорі транспорт за 15 хвилин пройшов польський кордон і зупинився у буферній зоні, на пункті пропуску "Ягодин". 

"Причина - немає дозволу від СБУ. Увечорі зробили дзвінок на гарячу лінію СБУ в Луцьку. "Ну, всі пішли. Дзвоніть завтра", - відповіли в структурі", - пише Приходько.

У результаті, волонтерам із гуманітарною допомогою довелося провести 22 години між польським та українським кордоном, очікуючи виконання формальностей Службою безпеки України. За словами активістів, це вже 11 гуманітарний вантаж, який вони везуть із Європи в Україну.

"Цікаво, Росія також поставляє такими темпами "гуманітарну допомогу" на Донбас?", - коментує активіст уже перетнувши кордон.

Нагадаємо, українські волонтери з-за кордону, в тому числі з Польщі та Німеччини, регулярно надсилають в Україну гуманітарну допомогу.