Ірпінський активіст вважає своє побиття політичною розправою

Кілька невідомих проти ночі з 8 на 9 серпня вдерлися до будинку активіста міста Ірпінь Віктора Бархоленка

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Громаду Приірпіння.

"Я дрімав. 2-3 невідомих залізли, очевидно, через вікно. Перший удар був по голові. Далі вони накинулися на мене, почали добивати, глушити по голові, били по нирках, по спині, ногах. Одночасно один з них знімав все дійство на телефон. Тобто, виконавцям напевно потрібно було прозвітуватися про виконану роботу. Я нікого не бачив, бо вони були в масках і гумових рукавицях. Через вікно вони і втекли. Зразу після цього я перетелефонував своїм друзям, знайомим," – розповідає Віктор Бархоленко.

За словами активіста, напад стався саме на наступний день після того, як він до прокуратури відвіз листа з вимогою відкрити кримінальне провадження проти конкретних посадових осіб Бучанської ради, які дерибанили зелені зони.

"Ми виграли справу щодо Бучанського межигір’я. Але роль прокуратури не лише в тому, щоб повернути рекреаційний ресурс громаді, аби його знову спробували подерибанити. Роль правоохоронних органів полягає в тому, щоб притягувати винних осіб до відповідальності й не допустити подальшого дерибану," – наголошує Бархоленко.

За останні тижні це вже 4 побиття активістів. Деякі з них підозрюють людей Володимира Карплюка. Швидку і міліцію вночі викликала журналістка Олена Жежера. На місце події одразу виїхали захисник зелених зон Лаврентій Кухалейшвілі, екс-очільниця Ірпеня Мирослава Свистович, представники Самопомочі та БПП.

Правоохоронці приїхали тоді, коли Бархоленка вже привезли в лікарню. Медики наклали Бархоленку на голову шви й наполягли на тому, щоб покласти в стаціонар.

"Я вирішив в лікарні Бучі не залишатися. Це як в часи Майдану. Я не вірю місцевій владі і вважаю, що більш безпечно лікуватися вдома, а не там, де має вплив влада екс-регіонала Анатолія Федорука," – пояснює своє рішення Бархоленко.

За фактом побиття відкрите кримінальне провадження за статтею 125, легкі тілесні ушкодження. Зараз Бархоленко проходить обстеження в обласній лікарні.

У неділю активісти після четвертого побиття в регіоні, за які винуватців досі не покарано, вирішили провести акцію на Варшавці.

Нагадаємо, що журналіст Олександр Ніколайчук переконаний, що побиття громадських активістів скероване проти мера Ірпеня Володимира Карплюка.

В свою чергу мер Ірпеня просить керівника МВС розслідувати факт побиття активістів.