Корпорація Google вирішила змінити назву

Корпорація Google оголосила про несподівану реорганізації: буде створена нова холдингова компанія Alphabet Inc. - група бізнесів, найбільшим з яких буде пошуковик Google разом з YouTube і Android

Про це написали засновники Google Сергій Брін і Ларрі Пейдж в блозі компанії, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК.

"Ми робили багато речей, які спочатку здавалися божевільними, - написали засновники Google Сергій Брін і Ларрі Пейдж в блозі компанії, випереджаючи новий сюрприз. - Наша компанія працює добре і сьогодні, але ми думаємо, що можемо зробити її ще краще і підзвітність".

Акції Google після оголошення підскочили на 5% (капіталізація - близько $ 450 млрд).

Пейдж залишить пост виконавчого директора Google і очолить Alphabet, Брін стане президентом Alphabet. Новим главою Google призначений старший віце-президент Сундар Пічаї, до цього відповідав за продукти, такі як браузер Chrome або операційна система Android. Таким чином, Пейдж і Брін, мабуть, залишать щоденне управління Google і будуть керувати групою бізнесів більш фундаментально і стратегічно.

Кожна акція Google (у компанії два класи акцій) буде автоматично конвертована в акцію Alphabet з тими ж правами і параметрами. Нова юридична і операційна структура буде формуватися поетапно протягом найближчих місяців, говориться в матеріалах Google на сайті Комісії з цінних паперів і бірж (SEC).

Сайт Alphabet запрацював за адресою abc.xyz, відображаючи назву компанії ("Алфавіт").

"Нам сподобалося це ім'я, тому що воно означає набір букв, які є частиною мови - однієї з найважливіших інновацій людства; це лежить в основі індексації пошуку Google", - пояснюють співзасновники. Крім того, нова назва відсилає до коефіцієнта Alpha - прибутковості інвестицій по відношенню до очікуваної ринкової прибутковості.