Молдова може стати наступною гарячою точкою після України, - Рада Європи

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що Молдова не провадить реформи та може стати наступною гарячою точкою після України

Про це він написав у своїй статті в The New York Times, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Газета.ru.

Ягланд констатує, що за останні шість років з настанням проєвропейських сил Молдова мало змінилася - держава як і раніше знаходиться в руках олігархів, в країні процвітає корупція, а сотні тисяч молдаван змушені їхати за кордон у пошуках кращого життя.

Також генсек ЄС висловлює занепокоєння тим фактом, що влада країни не в змозі відновити ситуацію із зовнішнім фінансуванням, що може призвести до потужної кризи.

Крім того, у своїй статті Ягланд проводить паралелі з Україною, нагадуючи, що дестабілізація в країні почалася з глибокого розчарування народу політичними інститутами.

У зв'язку із загрозою кризи генсек закликає уряд Молдови присікти будь-яке політичне втручання в судову систему, влаштувати перевірки в структурах влади і “повернути захоплену державу її громадянам”.

Нагадаємо, що Молдова припиняє фінансування частини проектів у галузі державних інвестицій і держзакупівель через складну економічну ситуацію в країні.