На Донбасі перебувають до 43 тисяч російських військових і терористів, - Міноборони

На окупованих територіях Донбасу налічується близько 42-43 тисяч російських військових і бойовиків

Про це в ефірі "Свободи слова" на ICTV повідомив директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Валентин Федичев, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Загальна кількість становить приблизно 42-43 тис. російсько-сепаратистських військ", - сказав він, відповідаючи на питання про кількість російських військових і бойовиків на окупованому Донбасі.

За словами полковника, безпосередня кількість регулярних збройних формувань Росії коливається від 8 до 13 тисяч осіб. Крім того, ще близько 32-34 тисячі осіб становлять незаконні збройні формування - так звані "ЛНР" і "ДНР".

Федічев зазначив, що, за інформацією Генштабу, "у лавах бойовиків, які воюють на Донбасі, близько 70-80% є громадянами РФ".

При цьому, за його словами, серед російських бойовиків великий відсоток асоціальних елементів.

"Деякі мають від 2 до 4 років судимості й, природно, повернення їх на територію РФ російському керівництву не потрібно. Фактично, вони купили квиток в одну сторону. Вони поставлені перед вибором: або вони будуть тут знищені, або вони потраплять в руки правоохоронних органів", - підкреслив директор департаменту МОУ.

Нагадаємо, за словами Федичева, Міністерство оборони України попереджало представників місії ОБСЄ та Спільний центр з контролю і координації про концентрацію бойовиків в районі Старогнатівки і про підготовку наступу.