Парад, концерти та молитва за Україну: Кабмін оприлюднив програму святкування Дня Незалежності

Кабінет міністрів України затвердив План заходів з підготовки та відзначення 24-ї річниці Незалежності України

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі Мінкультури.

У День Державного прапора та День Незалежності України відбудуться офіційні урочистості за участю керівництва держави. У програмі святкування передбачено проведення мистецьких та просвітницьких заходів, присвячених історії боротьби за державну незалежність та героїзму захисників Української держави.

Заплановані додаткові заходи для надання державної підтримки борцям за незалежність України у XX столітті, родинам Небесної сотні, загиблих героїв АТО, а також особам, які стали інвалідами внаслідок участі у Революції Гідності та АТО.

23 серпня на Софійській площі у столиці відбудеться урочисте підняття Державного Прапора України за участю президента України, керівників органів державної влади та відкриття виставки бойових прапорів частин Збройних Сил, Національної гвардії України, Держприкордонслужби, які брали участь в антитерористичній операції. Цього ж дня відбудеться поховання на території Парку Вічної Слави у м. Києві останків воїна, що загинув під час проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, та перепоховання останків воїна часів Другої світової війни.

У пам'ять про загиблих воїнів – захисників України буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання. 23 серпня у Національній опері України до Дня Державного Прапора буде проведений мистецький захід "Ніхто, крім нас".

У День Незалежності традиційно відбудеться покладення квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих осіб під час участі у Революції Гідності, воїнів АТО.

На Хрещатику та Майдані Незалежності пройдуть зведені колони Збройних Сил, Національної гвардії України, Держприкордонслужби – "Парад Незалежності", під час якого президент України передасть представникам підрозділів (частин) бойові прапори.
24 серпня релігійним організаціям запропоновано провести молитви за Україну в храмах усіх конфесій, а також планується молитовний захід у Соборі Святої Софії Національного заповідника "Софія Київська".

У Національній опері України заплановано проведення мистецького заходу "Європейська симфонія — Українській Незалежності", присвяченого 24-й річниці незалежності України. Такий же захід відбудеться і на Хрещатику.

На території Національного заповідника "Софія Київська" заплановано урочисте прийняття від імені президента України. Протягом серпня – вересня урядом заплановано проведення просвітницьких, культурно-мистецьких та інших тематичних заходів, присвячених державним символам України, їх популяризації у світі. Зокрема, на Майдані Незалежності у Києві відкриється виставка копій найважливіших державних актів та фотодокументів із скарбниці української пам’яті — Національного архівного фонду, що висвітлюють процес здобуття Україною незалежності.

У День Незалежності заплановано оголошення конкурсу "Як зробити історію України цікавою для молоді", підсумки якого підбиватиме журі з представників громадськості, зокрема молодіжних організацій, до 25-ї річниці незалежності України у 2016 році.

До Дня незалежності та Дня державного прапора будуть підготовлені документальні фільми, теле- та радіопередачі, телемости у різних регіонах України, присвячені історії державотворення та боротьби за незалежність України, подіям на Майдані взимку 2013-2014 та АТО.