Південна Корея вимагає від Кім Чен Ина вибачень за підрив військових

Уряд Південної Кореї чекає від КНДР вибачень за інцидент з підривом двох південнокорейських військовослужбовців на міні північнокорейського виробництва поряд з демілітаризованою зоною

Про це заявив прес-секретар південнокорейського президента Пак Кин Хе Мін Гюн Вука, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на агентство Yonhap.

"Ми закликаємо КНДР принести вибачення за провокацію і покарати тих, хто за неї несе відповідальність", - йдеться у заяві Вука.

Підрив міни, в результаті якого двоє південнокорейських військовослужбовців втратили ноги, відбувся 4 серпня на південь від демілітаризованої зони, що розділяє дві країни.

Як встановили пізніше південнокорейські експерти, міна, що розірвалася, була північнокорейського виробництва.

Фахівці не виключили, що військовослужбовці з КНДР проникли на територію Південної Кореї і встановили міни біля кордону з метою перешкодити проведенню спільних американо-південнокорейських військових навчань.

Корейський півострів формально знаходиться у стані війни, оскільки Корейська війна 1950-1953 років завершилася підписанням перемир'я, а не мирного договору. Відносини між КНДР і Південною Кореєю різко загострилися в 2010 році після загибелі корвета "Чхонан" і збройного інциденту в районі острова Йонпхьондо в Жовтому морі.