Платіні вже обіцяє не відбирати у Росії ЧС-2018

За словами кандидата у президенти ФІФА Мішеля Платіні, виконком організації не змінюватиме місце проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Рішення щодо проведення чемпіонату світу ухвалено, і недавно воно було знову підтверджено виконкомом", - заявив Платіні.

Чинний глава УЄФА є кандидатом на пост президента ФІФА. Вибори пройдуть 26 лютого 2016 року. Про бажання поборотися за посаду також повідомляли колишній французький футболіст Давид Жінола, колишній форвард збірної Аргентини Дієго Марадона, принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, колишній віце-президент ФІФА і екс-глава Корейської футбольної асоціації Чон Монджун, бразилець Зіко, а також президент Футбольної асоціації Ліберії Муса Біліті.

Наприкінці травня в Цюріху за підозрою в корупції заарештували сімох високопоставлених чиновників футбольної організації. Всього звинувачення були пред'явлені 14 футбольним чиновникам.

Також швейцарська поліція порушила кримінальну справу стосовно групи невідомих осіб, пов'язаних з відмиванням грошей під час виборів країн-господарок ЧС-2018 та ЧС-2022 років.