Побиття активістів на Київщині – це цинічна провокація проти мера Ірпеня, - Ніколайчук

Журналіст переконаний, що побиття громадських активістів скероване проти мера Ірпеня Володимира Карплюка

Жорстокі побиття громадських активістів на Київщині, що відбулися останніми днями, організовані з метою дискредитації міського голови Ірпеня Володимира Карплюка та налаштувати проти нього громадськість напередодні місцевих виборів. 
 
Про це у своєму Facebook заявив журналіст та громадський активіст, якого нещодавно жорстоко побила "бурштинова" мафія, Олександр Ніколайчук з Олевська на Житомирщині.

"Побиття активістів на Київщині – це цинічна провокація проти мера Ірпеня. Низка гучних скандалів із жорстоким побиттям активістів на Київщині організовані політичними опонентами діючого Ірпінського міського голови Володимира Карплюка. Окрім того, що це достатньо цинічна "чорнушна" кампанія в межах передвиборних перегонів, це і намагання повернути в Ірпінь брудні бізнес-схеми із забудовами та дерибаном міського бюджету, для чого ділкам потрібно прибрати Володимира Карплюка з дороги. На цю кампанію проти мера Ірпеня витрачають значні фінансові ресурси", - заявив активіст.
 
За його словами, Ірпінь прославився тим, що в місті десятиліттями процвітали схеми з незаконними забудовами та дерибаном землі, на яких піднімалися шалені гроші. Однак Володимир Карплюк, який став мером Ірпеня в листопаді минулого року, навідріз відмовився "домовлятися" з місцевими дерибанщиками, перекривши їм канал нелегальних доходів, і тепер вони намагаються прибрати незручного мера за допомогою дискримінаційної кампанії напередодні майбутніх виборів.
 
"Це нісенітниця, що мер міста став би замовляти побиття активістів (чотири рази протягом декількох тижнів), коли йому потрібно підтримувати позитивний імідж серед населення. Ми ж бачимо, що не так давно на Карплюка пішла хвиля бруду в пресі. Немає ніяких сумнівів, що це все робиться на фоні майбутніх виборів політичними опонентами. Вважаю за необхідне, щоб вище керівництво області взяло справу на особистий контроль. Адже поки будуть з’являтися безпідставні звинувачення, справжні замовники провокативних побиттів можуть вислизнути від слідства. Усі, хто має відношення до цієї провокації, повинні бути покараними. Як активіст, я бажаю потерпілим якнайшвидшого одужання і повернення до подальшої боротьби", - зауважив Олександр Ніколайчук.
 
На переконання активіста, участь політиків в організації побиттів та поширенні "чорнушних" матеріалів проти Карплюка очевидна, адже будь-яка подібна кампанія коштує чималих грошей і втілюється з розрахунком на певні подальші дивіденди, в даному випадку – з розрахунком на прихід влади, яка сприятиме поверненню незаконних схем у Ірпінь та Приірпіння.
 
"Проти мене, як борця з незаконними схемами на Житомирщині, теж постійно відбуваються провокації. Тільки мене зтравлюють з владою, а Карплюка – з активістами. Очевидно, що у забудовників і дерибанщиків уже є певні домовленості з політичними опонентами Карплюка, і їхні спільні плани та прагнення до незаконних мільйонів доводять кампанію проти нинішнього мера до особливої цинічності – спочатку жорстоко бити людей, доводячи їх до каліцтва, а потім ще й вводити їх в оману, нацьковуючи на "спільного ворога". І це ще тільки початок, тобто не верх їхнього цинізму. Місяць тому я на собі відчув це, коли був звіряче побитий металевою палицею зграєю недоуків. Тому прошу Президента України, керівника Служби безпеки та Міністра внутрішніх справ зробити все можливе з метою встановлення справедливості!", - підсумував Олександр Ніколайчук.