Російська чемпіонка світу відмовилася виступати в Москві

Багаторазова чемпіонка світу з плавання, бронзовий призер Олімпіади-2012 Юлія Єфімова не виступить на московському етапі Кубка світу

За словами головного тренера збірної Анатолія Журавльова, Єфімова спочатку планувала виступити в столиці, та потім знялася через травму, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

Московський етап стартує сьогодні. Призовий фонд першого етапу турніру складе $96 тис. Він буде розподілений між призерами в 32 індивідуальних видах програми. За рекорд світу спортсмен отримає $10 тис.

Кубок світу стартує в нинішньому сезоні в новому форматі - на довгій воді, а не в 25-метровому басейні, як було раніше. Міжнародна федерація плавання (FINA) вирішила внести такі зміни у зв'язку з тим, що 2015-й є передолімпійським, і для багатьох збірних етапи Кубка світу стануть кваліфікаційними для участі в Іграх в Ріо-де-Жанейро.

Як уже повідомлялося, Юлія Єфімова, яка минулого тижня на чемпіонаті світу в Казані стала чемпіонкою на 100-метрівці брасом і здобула "бронзу" на дистанції 50 м брасом, різко розкритикувала розкритикувала керівництво федерації.