СБУ заборонила ввезення в Україну 38 книжок російських пропагандистів, - ЗМІ

Служба безпеки України склала перелік із 38 виданих в Росії книжок які заборонено ввозити на територію України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коммерсант".

Українська митна служба пояснює рішення заборонити їх пропагандою у цих творах людиноненависництва, фашизму, ксенофобії і сепаратизму, а також посяганням на територіальну цілісність та конституційний лад України.

У перелік забороненої в Україні літератури увійшли твори різних жанрів: від наукової фантастики і політичної публіцистики до історичних праць та збірників статей журналістів.

Зокрема, під заборону потрапили збірник статей журналістки "Русского репортера" Марини Ахметової "Уроки української. Від Майдану до Сходу", а також звіт російської правозахисної організації "Група інформації щодо злочинів проти особистості".

Повний список "список видань заборонених до ввезення на митну територію України" опублікований сайті Територіального ргану Державної фіскальної служби у Кіровоградській області.

Крім того, серед авторів заборонених творів прокремлівський публіцист Олександр Дугін, Сергій Глазьєв і Микола Старіков, а також фантаст Федір Березін.

Заборона на ввезення в Україну поширюється також на монографію Андрія Козлова "Вся правда про Українську повстанську армію".

За інформацією видання, СБУ сформувала список за аналогією з переліком осіб, яким заборонений в'їзд в державу.

Нагадаємо, 7 серпня СБУ надала Мінкультури список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці.