Спікер російської Держдуми Наришкін звинуватив США у підготовці провокацій на осінь

Спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін на сторінках урядової газети стверджує, що США хочуть панувати у всьому світі, а для цього готують глобальні провокації

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Российскую газету".

Свою статтю Сергій Наришкін назвав "Серпень провокацій".

"Зараз, коли неспокійно у всьому світі, треба уважно спостерігати за будь-якими політичними провокаціями, що затівають на різних берегах Атлантики", - пише спікер.

Він стверджує, що саме з подачі США в Радбезі ООН намагалися створити міжнародний трибунал для пошуку винних в авіакатастрофі над Донеччиною. За його словами, Росія "врятувала" репутацію Радбезу, адже "рішення такого трибуналу було б наперед хибним та неправосудним".

"Саме Вашингтон зацікавлений в нестабільності, яка дає Сполученим Штатам час для продовження старих та початку нових розбоїв", - пише Наришкін.

Далі політик пояснює, якою є мета Вашингтону: "Треба не лише зберегти долар в якості єдиної світової валюти, але й ближче підібратися до економічних багатств інших великих держав та регіонів світу".

Цим він пояснює і нові санкції проти Росії, ухвалені США.

"Судячи з усього, загострення готується", - стверджує Наришкін і далі пише традиційну для таких випадків фразу: "Впевнений, що не піддамося і на ці провокації".