У Центрвиборчкомі кажуть, що вибори у Донецьку та Луганську облради провести реально

Вибори Луганської та Донецької обласних рад можна провести незважаючи на те, що більшість виборців проживає на окупованій території

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, передає Еспресо.TV

"Ідея не проводити вибори в Донецьку і Луганську облраду і закріпити це в законі, як на мене, не що інше, як шкідництво. Вибори до цих двох обласних рад реально провести навіть за умови, коли більшість виборців проживає на окупованих територіях. Пропорційна виборча система надає можливість сформувати на 100% склад обласної ради", - зазначив Магера.

Заступник голови ЦВК заявив, що він виступає проти ідеї взагалі не проводити вибори в Донецькій і Луганській областях.

"Україна, як держава, має забезпечити існування якомога більшої кількості легітимних органів влади в Донецькій і Луганській областях. Мені незрозуміло, хто такий Захарченко (Олександр Захарченко, голова "ДНР", - Ред.), мені незрозуміло, хто такий Плотницький (Ігор Плотницький, голова "ЛНР", - Ред.). Але мені зрозуміло, що таке місцева рада, обрана на виборах, представники якої представляють інтереси відповідної територіальної громади", - пояснив він.

У якості прикладу він навів ситуацію в Грузії в 2008 р.

"Центральна грузинська влада контролювала кілька сіл на території Абхазької Автономної Республіки. За допомогою жителів кількох сіл, Грузія змогла сформувати Верховну Раду Абхазької автономної республіки, як легітимний орган в очах міжнародного співтовариства. Зрозуміло, що після війни 2008 року навіть ці території не контролювалися вже грузинською владою", - розповів Магера.

Раніше повідомлялося, що ЦВК просить парламент якнайшвидше визначитись, де саме на Донбасі не можна проводити місцеві вибори.