До ГПУ замість Януковича прийшов адвокат

На допит до Генпрокуратури екс-президент Віктор Янукович не прийшов, натомість прислав туди свого адвоката Віталя Сердюка

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Сердюк наголосив, що Янукович побоюється за своє життя, тому й не йде до ГПУ. До того ж він оскаржив процедуру заочного судочинства в апеляційному суді, і сьогодні о 16.00 відбудеться розгляд цього питання.

“І ми сподіваємося, що апеляційний суд скасує цю процедуру”, - сказав Сердюк.

Також адвокат повідомив, що Янукович надав до ГПУ документи про публічність розгляду справи і про надання громадськості матеріалів кримінального провадження.

“Була подана заява, де Янукович вимагав, щоб матеріали, що стосуються його обвинувачення з боку ГПУ, були надані суспільству, щоб суспільство оцінило об'єм доказів стосовно злочинів проти Майдану та інших злочинів, що інкримінуються Януковичу, і самостійно прийняло рішення”, - повідомив Сердюк.

Також він додав, що Генпрокуратура відмовилась публікувати матеріали кримінального провадження.

Нагадаємо, що ГПУ подала до Печерського районного суду клопотання про початок заочного розслідування справи екс-президента Віктора Януковича та ще трьох чиновників.

Офіційне видання Кабміну "Урядовий кур'єр" опублікувало повістку Генеральної прокуратури колишньому президенту Віктору Януковичу.