Цілодобове чатування на Ассанжа забрало вже 11 млн фунтів

В інтернеті з’явився сайт, який у режимі онлайн рахує кошти, що витрачаються на операцію поліції Лондона, яка чатує на засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Сайт називається govwaste.co.uk і він в режимі реального часу підраховує гроші, які витрачає поліція Лондона на чергування під стінами посольства Еквадора.

Там переховується Джуліан Ассанж і якщо раптом переступить поріг дипустанови, його мають заарештувати та відправити до Швеції. Рішення про його екстрадиції вже давно ухвалено британським судом.

На даний час за 1709 днів чергування уряд витратив 11,9 млн фунтів ($18,5 млн).

За підрахунками сайту, за такі гроші можна було б придбати 9,9 млн порцій їжі для нужденних, вакцинувати 59 тисяч дітей, сплатити за 46 890 ліжок на одну ніч в лікарнях, сплатити рік навчання для 21 232 дітей, забезпечити річну зарплату для 548 вчителів.

Сайт закликає уряд дозволити шведам допитати Ассанжа і припинити витрачати гроші платників податків.

Цифра, яку називає сайт, цілком реальна. На початку лютого представник поліції Лондона казав, що на операцію під посольством Еквадора витрачено вже близько 10 млн фунтів.

У Швеції збираються зняти частину звинувачень у скоєнні злочинів сексуального характеру із Джуліана Ассанжа.

У липні цього року Ассанж попросив притулку у Франції, опублікувавши лист у пресі, оскільки "його життю загрожує небезпека". Проте Франція відмовила у його проханні.

Із червня 2012 року Ассанж, якого розшукують у США та Швеції, отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні і знаходиться там.