Конфлікт між сином Завгороднього і залізницею говорить про можливу корупцію, - Ситник

Судова епопея між підприємством сина голови "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього і залізницею може свідчити про наявність корупційної складової

Про це вчора на брифінгу заявив глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

"Я не можу давати свої висновки, не бачачи матеріалів. Але звучить як корупційна складова", - заявив Ситник, зазначивши, що факти, викладені журналістами, вимагають ретельної перевірки.

Тим часом, в інтерв'ю "Українській правді" Олександр Завгородній підтвердив достовірність інформації, наданої ЗМІ. Чиновник визнав існування судового розгляду між будівельною компанією, оформленої на його сина і брата, і Придніпровською залізницею. Водночас глава держпідприємства підкреслив, що не надає своїй фірмі підтримку в цьому спорі.

"Я не вникаю в жодні процеси, пов'язані з компанією. Тому коментувати, чому був судовий позов, з мого боку некоректно. Обидві сторони є юридичними особами, і самі відповідальні за всі дії. Впливати на процес я не маю права, тому що понесу за це кримінальну відповідальність", - пояснив глава "Укрзалізниці".

Нагадаємо, журналісти провели розслідування, в результаті якого встановили, що оформлена на сина і брата глави "Укрзалізниці" фірма "А. С. Інжиніринг Груп" зараз є відповідачем у суді саме за позовом залізниці. Представники держпідприємства звинувачують фірму близьких родичів свого директора в тому, що вона не розрахувалася за перевезення, заборгувавши державі кілька сотень тисяч гривень.