Кримінальну справу Савченко направлено до Ростовського облсуду

Донецький міський суд Ростовської області за підсумками попереднього слухання ухвалив постанову про направлення кримінальної справи щодо української льотчиці та народного депутата Надії Савченко в Ростовський обласний суд

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Донецького суду.

У повідомленні зазначається, що справу направлено для розгляду клопотання захисту про зміну територіальної підсудності.

"Згідно ч. 1 ст. 389.4 КПК РФ, апеляційні скарга, подання на вирок або інше рішення суду першої інстанції можуть бути подані протягом 10 діб з дня постановлення вироку або винесення іншого рішення суду, а засудженим, які тримаються під вартою, - в той же строк з дня вручення йому копії вироку, ухвали, постанови", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі наголосили, що, з урахуванням того, що в справі бере участь перекладач, копія постанови Донецького суду від 30 липня була вручена Савченко після перекладу цієї постанови на українську мову 4 серпня, отже, останнім днем для подання скарги або подання буде 14 серпня.

"Виходячи з цього, будь-який рух по справі буде не раніше 15.08.2015 р.", - підсумували в суді.

Нагадаємо, раніше адвокат Савченко Марк Фейгін повідомив, що суд ще не отримав необхідні документи по справі Савченко та не може розглянути скаргу про перенесення суду до Москви.