Медведєв каже, що дефіциту м'яса, фруктів й овочів через санкції немає

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв запевнив, що дефіциту м'яса, фруктів і овочів, незважаючи на санкції по відношенню до Російської Федерації, немає

Про це Медведєв заявив на засіданні урядової комісії з імпортозаміщення, передає Еспресо.TV із посиланням на "РБК".

Разом з тим Медведєв закликав якнайшвидше організувати виробництво аналогів іноземних товарів, яких у Росії не виробляють.

"У нас немає мети будь-якою ціною замістити імпортні товари, тим більше на посередні товари вітчизняного виробництва. Це в першу чергу невигідно економічно, та й просто неможливо. Мова йде саме про те, щоб вітчизняні підприємства виробляли якомога більше сучасної, якісної і затребуваної продукції світового рівня. Там, де виробляються аналоги імпортних товарів, нам потрібно провести модернізацію діючих підприємств, збільшити випуск продукції, а, якщо таких аналогів немає, але продукція необхідна для нормальної роботи, потрібно якнайшвидше організувати виробництво вже в наших умовах", - сказав він.

Нагадаємо, Кремль розпорядився знищувати санкційні продукти і на кордоні, і вже в магазинах. Водночас російський комуніст Геннадій Зюганов запропонував віддавати їх бойовикам на Донбасі. Проте поки що товари знищують. Імпортний сир, приміром, розчавили бульдозером. У четвер, 6 серпня, в Росії було знищено близько 320 тонн продовольчих товарів, що підпали під санкційні обмеження.