На кордоні з Росією знайшли трубопровід для контрабанди пального

На Харківщині українські прикордонники виявили трубопровід, яким правопорушники намагалися перекачувати пальне

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.

"Учора прикордонники Харківського загону в рамках проведення заходів із протидії незаконному переміщенню через державний кордон паливо-мастильних матеріалів виявили трубопровід, яким правопорушники, скоріш за все, планували перекачувати контрабандне пальне", - йдеться у повідомленні.

Під час проведення спільних оперативно-розшукових заходів міжвідомча група у складі співробітників відділу "Вовчанськ", УСБУ та УМВС в Харківській області за 25 метрів від кордону, між українським селищем Плетенівка та російським Шебекіно, виявила ознаки прокладання трубопроводу.

За допомогою інженерної техніки було демонтовано пластикову трубу діаметром 100 мм, прокладену на глибині одного метра. Наразі проводяться заходи щодо встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності.

У ДПСУ зазначили, що облаштувати незаконний трубопровід на цьому напрямку вже намагалися трохи більше року тому.

Нагадаємо, наприкінці липня у селищі Мілове Луганської області Службою безпеки України у взаємодії з прокуратурою, міліцією та прикордонниками було ліквідовано підземний трубопровід, що використовувався для незаконного перекачування паливно-мастильних матеріалів на територію України із Російської Федерації.