Режимові Путіна лишилося три роки, - експерти

Санкції проти Росії призведуть до загибелі економіки уже через три роки, стверджують європейські аналітики

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на польське видання Rzeczpospolita.

"Санкції Євросоюзу призвели до ізоляції російських фірм від західних ринків капіталу. Спричинили також втечу російського капіталу, оскільки інвестори відчули себе невпевнено. Лідери Євросоюзу знають, що час грає їм на руку і це вони виграють торговельну війну з Росією. Тому в Раді Євросоюзу панує переконання, що санкції необхідно продовжувати", - стверджує експерт Лондонського аналітичного інституту Capital Economics Ліза Єрмоленко.

У коментарі польському виданню Єрмоленко стверджує, що на порятунок рубля Росія витратила майже половину своїх валютних резервів: протягом року від $500 млрд лишилося лише $360 млрд. Оскільки ціни на нафту будуть падати, Росія не матиме звідки поповнити запаси. На думку експертів, якщо ситуація розвиватиметься такими ж темпами, ресурси повністю вичерпаються протягом трьох років.

"Російський ВВП падає найшвидше з усіх великих економік світу. Неписані домовленості, за якими Путін забезпечував стабільний і щоразу вищий рівень життя для росіян в обмін на відмову ними від політичних свобод, починає сипатися. Це небезпечна ситуація для російського режиму", - коментує Єрмоленко.

Нагадаємо, подібні оцінки стану російської економіки давало і бізнес-видання Bloomberg. Нині Росія переживає першу рецесію за останні шість років.