У Фергюсоні тривають масові заворушення: заарештовано 150 людей

У місті Фергюсон американського штату Міссурі, а також у його передмісті протягом останніх днів було заарештовано близько 150 людей

Про це повідомили в місцевому управлінні поліції міста, передає Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Зокрема, у ніч на вівторок було заарештовано 22 людини, ще 63 людини були арештовані за спробу блокування центральної автотраси міста.

У понеділок 57 людей були заарештовані за порушення поліцейського оточення біля будівлі суду в Сент-Луїсі - передмісті Фергюсона.

Крім того, на вулицях міста були помічені чотири білі чоловіки зі зброєю, які нібито здійснювали патрулювання вулиць та позиціонують себе учасниками групи під назвою "Хранителі присяги".

Група вважає себе об'єднанням колишніх і нинішніх американських солдатів і поліцейських, діяльність яких спрямована на захист конституції США. Інші джерела описують групу як "вкрай антиурядову, мілітаристську". Начальник поліції округу Сент-Луїс засудив їх появу в Фергюсоні.

Нагадаємо, у зв'язку з акціями протесту, пов'язаними з річницею смерті афроамериканця Майкла Брауна, глава округу Сент-Луїс Стівен Стенджер оголосив режим надзвичайного стану.