У Росії запропонували знищувати ще й підроблені харчі

Керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт запропонував нарівні з санкційними товарами знищувати фальсифіковану продукцію

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російський "Інтерфакс".

"Перше, що потрібно зробити, це підходити абсолютно ідентично [до фальсифікованої продукції], так, як підійшли зараз до фальшивих документів [санкційної продукції], до всієї цієї продукції: знищувати потрібно", - заявив Данкверт журналістам.

Глава Россільгоспнагляду вважає, що знищувати фальсифікат потрібно за рахунок тих, хто випускає таку продукцію. "Виявили в магазині - значить, за рахунок магазину", - зазначив він.

Сергій Данкверт також закликав передати регіональним ветеринарним службам функції Росспоживнагляду з контролю за продовольством. За його словами, в регіонах часто не можуть продати молоко, тому що "тут же поруч фальсифікують продукцію". "І всі роблять вигляд, що нічого не відбувається. І потребнадзор робить вигляд, що нічого не відбувається. Чому? Та тому що його це не хвилює. А ось нас хвилює", - додав Данкверт.

Нагадаємо, Кремль розпорядився знищувати санкційні продукти і на кордоні, і вже в магазинах. Водночас російський комуніст Геннадій Зюганов запропонував віддавати їх бойовикам на Донбасі. Проте поки що товари знищують. Імпортний сир, приміром, розчавили бульдозером. У четвер, 6 серпня, в Росії було знищено близько 320 тонн продовольчих товарів, що підпали під санкційні обмеження.