У Великій Британії побудують шосе, яке заряджатиме електромобілі на ходу

Велика Британія готується до випробувань технології, яка дозволяє заряджати електрокари під час руху

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на британський таблоїд Mirror.

Вже цього року державна компанія Highways England побудує експериментальну трасу, яка буде живити батарейні автомобілі енергією.

Електричні та гібридні автомобілі з підтримкою бездротової зарядки зможуть підзаряджатися від устаткування, встановленого під поверхнею дорожнього полотна. Причому автомобілям навіть не доведеться робити зупинки для "заправки". У разі успішного результату випробувань бездротові зарядні пристрої з'являться на основних дорогах країни.

Головний інженер Highways England Майк Вілсон (Mike Wilson) говорить, що технологія розширює потенціал автомобілів з практично нульовими викидами. За його словами, випробування технології бездротової передачі енергії допоможуть створити більш екологічно стійку транспортну мережу і відкрити нові можливості для бізнесу.

За даними Товариства автовиробників і трейдерів Великобританії, з 2001 року в країні було зареєстровано більше 35 000 електромобілів.

Повідомляється, що Highways England планує встановлювати бездротові зарядні пристрої на відстані близько 30 кілометрів один від одного.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що англійські вчені з Лондона навчилися відслідковувати переміщення людини у сусідньому приміщенні за допомогою Wi-Fi.