Вчені виявили, що чоловіки переживають розлучення важче за жінок

Дослідники з Нью-Йоркського університету розвіяли стереотип про те, що жінки не можуть опанувати себе після розриву стосунків

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

Вчені визначили, що представниці чарівної статі реабілітуються набагато швидше, у той час, як чоловіки, згодом, починають сумувати за колишньою коханою.

Науковий співробітник Бінгемтонського університету Крейг Морріс запевняє, що через деякий час чоловік знову відчуває потребу до завоювання благовірної, пояснюючи таку поведінку біологічними процесами.

Жінки використовують у відносинах ширший спектр емоцій, бо вони свідомо вкладають у них потребу до знаходження ідеального партнера з ціллю продовження роду.

За результатами дослідження, у якому прийняло участь 5 705 учасників з 96 країн світу, більшість жінок дійсно має бурхливу емоційну реакцію, коли справа доходить до розлучення. У той же час, вони більш розбірливі коли справа доходить до вибору підходящого супутника життя, тому їм легше знайти недоліки у колишньому та відновити пошук справжнього кохання. 

Представники ж сильної статі навпаки реагують більш стримано, але пізніше, вони починають частіше озиратися назад на свої останні романтичні відносини. Через свою природню жагу до суперництва, чоловіки відчувають себе неповноцінними через те, що проґавили “розкішний трофей”. З часом, цей стан погіршується, та у деяких випадках може тривати довгі місяці, або навіть роки.