Бойовики побили всі рекорди: за добу стріляли 152 рази

Минула доба відзначилася найбільшою кількістю обстрілів позицій українських військ з боку незаконних збройних формувань за останні тижні

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО у Facebook, передає Еспресо.TV.

"12 серпня російсько-терористичні війська 152 рази порушили режим припинення вогню. З них більшість - 102 випадки - зафіксовано на Донецькому напрямку", - йдеться у повідомленні.

Лише протягом вчорашнього дня противник 20 разів використовував артилерію, 32 - міномети, 15 - реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", 100 - гранатомети і стрілецьку зброю.

У штабі АТО зазначили, що з 18 години і до опівночі терористи суттєво збільшили кількість обстрілів позицій українських військ із застосуванням практично усіх видів озброєння.

"Найбільш гаряче ввечері було на Донецькому напрямку. З 20:47 і майже до 10 вечора бойовики чотири рази били з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" по українських позиціях неподалік Пісків. По цьому ж селищу, злочинці тричі вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів", - наголосили у прес-центрі.

Лише протягом вечора терористи п'ять разів з мінометів 120 калібру і тричі зі 122-міліметрової артилерії обстріляли Авдіївку.

В районі Маріуполя з 18:00 артилерія противника вела вогонь по опорних пунктах сил АТО у селищах Лебединське, Старогнатівка, Талаківка, Павлопіль.

На Артемівському напрямку, близько опівночі, бойовики обстріляли підрозділи українських військ з мінометів, артилерії калібру 152 міліметри, БМП та гранатометів неподалік селища Кірове.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ мають інформацію про концентрацію сил бойовиків біля передових позиції лінії розмежування з метою наступу на сили АТО.