До Держдуми внесли закон про передачу санкційних продуктів нужденним

Група депутатів від фракції КПРФ внесла в Держдуму Росії законопроект про передачу санкційних продуктів нужденним

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Депутати на чолі з лідером партії Геннадієм Зюгановим пропонують вилучати санкційні продукти у власність держави і направляти їх для надання "безоплатної допомоги малозабезпеченим, соціально незахищеним, постраждалим від стихійних лих та інших надзвичайних подій групам населення, іншим особам, які опинилися у життєвій ситуації, що потребує матеріальної допомоги".

Комуністи не виключають, що санкційні продукти також можна спрямовувати на допомогу іншим державам, які потребують продуктів.

29 липня в Росії був підписаний наказ про знищення санкційної продукції. Перша партія продуктів була знищена 6 серпня. Відтоді багато політиків і громадських діячів критикували ініціативу президента.

На сайті change.org з'явилася петиція з вимогою скасувати президентський указ про знищення санкційних продуктів і безоплатно передати їх нужденним. До цього моменту вона зібрала понад 350 тисяч підписів.

Продуктове ембарго було введено в 2014 році у відповідь на санкції країн Заходу. За даними аналітичного центру при російському уряді, ембарго призвело до різкого стрибка цін і зниження якості продукції.