ГПУ з’ясовує причетність Табачника до крадіжки картин

Генпрокуратура з'ясовує роль екс-віце-прем'єра Дмитра Табачника у справі про зникнення картин з будівлі Кабінету міністрів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Першу інстанцію.

Згідно з даними з Єдиного реєстру судових рішень, слідчі зараз з'ясовують роль Дмитра Табачника у зникненні картин українського імпресіоніста Миколи Глущенка  з будівлі Кабміну. У слідчих є підозри, що права рука Табачника в 2007 році використовував зв'язки в уряді Віктора Януковича, щоб змусити співробітників Національного художнього музею підписати акти про ”повернення” викрадених картин. Мовляв, музей отримав картини імпресіоніста назад ще в 2004 році.

Розслідування ведеться за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовими особами уряду, вчинене в особливо великих розмірах.

18 творів мистецтва з колекції Національного художнього музею було передано в будинок уряду для експозиції ще в серпні 2001 року. Серед них чотири картини Глущенка: “Вітрила на морі” 1951, “Дніпровські далі” 1937 року, “Село біля річки” 1951 і “В риболовецькому колгоспі” 1952 року.

Як випливає зі свіжих судових матеріалів, зникнення останньої було виявлено ​​співробітниками музею в лютому 2004оку, а на початку 2005 вони переконалися в крадіжці ще однієї роботи – “Вітрила на морі”.

Нагадаємо, Слідче управління СБУ розшукує Табачника за привласнення чи розтрату майна в особливо великих розмірах.