Грецький парламент розгляне ратифікацію угоди про фінансовий порятунок

Сьогодні парламент Греції збирається на позачергову сесію, щоб ратифікувати угоду про фінансову допомогу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

"Я впевнений, що ми досягнемо угоди і отримаємо допомогу, …яка нарешті покладе край економічній нестабільності", - сказав грецький прем'єр Алексіс Ципрас у середу, передає видання.

Парламент країни збирається на позачергову сесію, щоб розглянути ратифікацію угоди про фінансову допомогу. Незважаючи на спротив у шеренгах правлячої партії Сиріза, угоду швидше за все проголосують за рахунок підтримки грецької опозиції.

Пакет економічного порятунку для Греції має бути затверджений країнами-членами Євросоюзу. Європейські міністри фінансів зустрінуться у Брюсселі у п'ятницю пополудні. Угоду повинен також ратифікувати ряд національних парламентів країн Європи, в тому числі Німеччини.

Однак, зазначає видання, Берлін на разі утримався від погодження попереднього тексту плану порятунку, який включає моментальну грошову допомогу в розмірі 10 млрд євро готівкою для грецьких банків. Цілий пакет допомоги передбачає отримання Грецією 85 млрд євро упродовж трьох років.

Нагадаємо, Греція розраховує підписати угоду до 18 серпня, щоб 20 серпня здійснити платіж Європейському центробанку на 3,2 млрд євро.