Китай девальвував юань до чотирирічного мінімуму

Народний банк Китаю втретє поспіль знизив довідковий курс юаня до долара. Центробанк в четвер встановив середній курс юаня до долара на рівні 6,4010, що на 1,1% нижче, ніж днем ​​раніше

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ПРАЙМ.

Такий показник є мінімальним з липня 2011 року. При цьому біржовий курс юаня впав до чотирирічного мінімуму ще напередодні, передає Reuters.

У вівторок Китай шокував міжнародний ринок різким зниженням обмінного курсу юаня до долара на 1,9%. У середу Народний банк Китаю опустив курс ще на 1,62%.

Також Центробанк Китаю не бачить підстав для подальшого падіння національної валюти, повідомив в четвер представник банку на прес-конференції. Фінансовий регулятор очікує, що юань знову зміцниться як тільки стабілізується ринок, передає слова заступника керуючого Народним банком КНР Йі Гана (Yi Gang) видання The Wall Street Journal.

Крім того, заступник керівника ЦБ країни спростував повідомлення ЗМІ про те, що банк мав намір послабити юань на 10% для стимулювання експорту країни. Він підкреслив відсутність будь-яких підстав для цієї ідеї.

У вівторок агентство Рейтер з посиланням на джерела, які знайомі з ситуацією, повідомляло, що деякі високопоставлені чиновники уряду КНР виступають за подальше ослаблення юаня - всього на 10% з урахуванням вже відбулася девальвації.

Нагадаємо, на думку економічного експерта Еріка Наймана, девальвувавши юань Китай розпочав глобальну валютну війну задля посилення свого експорту.