У Росії на Путіна вже подали до суду за знищення їжі

Товариство захисту прав споживачів звернулося до Верховного суду зі скаргою на указ Путіна про знищення санкційних продуктів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Интерфакс".

"ТЗПС сподівається, що Верховний суд при розгляді цього питання буде керуватися законом, а не міркуваннями політичної доцільності, і прийме рішення про задоволення поданої скарги", - розповів представник організації.

У Товаристві захисту прав споживачів вважають, що продаж якісної та безпечної продукції "незалежно від країни походження ніяк не може створювати ризик або загрозу продовольчої безпеки Росії". В організації впевнені, що утилізувати можна тільки небезпечну та неякісну їжу.

Читайте також: Пармезан у вогні. Як Путін знову покарав росіян.

Нагадаємо, що Путін в липні підписав указ про знищення ввезених у Росію продуктів з ЄС. Пізніше, Кремль розпорядився знищувати санкційні продукти і на кордоні, і в магазинах. Водночас російський комуніст Геннадій Зюганов запропонував віддавати їх бойовикам на Донбасі. Проте поки що товари знищують. Імпортний сир, приміром, розчавили бульдозером. У четвер, 6 серпня, в Росії знищили близько 320 тонн продовольчих товарів, що підпали під санкційні обмеження.

Дивіться також: Росіяни збирають недочавлений санкційний сир та персики.