Нічого не дивує: Російський суд вирішив не скасовувати указ Путіна про "таємницю військових втрат"

Верховний суд Росії у четвер відмовив групі активістів та журналістів, які оскаржували указ президента про засекречування військових втрат у мирний час

Про це передає Еспресо.TV із посиланням на ВВС.

Суддя Верховного суду Юрій Іваненко оголосив рішення і пообіцяв надати сторонам мотивувальну частину пізніше.

"Негативний результат – теж результат. Публічність – це добре", - розповів один із заявників Денис Востріков.

"В таких справах державної ваги суд виконує не тільки функцію правосуддя, ми розуміємо, що поставили суд в незручне становище", - додав інший заявник Іван Павлов.

Павлов та соратники планують оскаржити закон про військову таємницю в Конституційному суді, адже саме на цей закон спиралися представники президента під час процесу.

Указ з’явився 28 травня. Він надав статус державної таємниці інформації про втрати особового складу Міноборони РФ у спеціальних операціях, які проходять у мирний час.

Це рішення викликало негативну реакцію журналістів, які запідозрили, що указ покликаний приховати участь російських військовослужбовців у конфлікті на Донбасі.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков спростував ці звинувачення, заявивши, що указ ніяк не пов'язаний з Україною.

Нагадаємо, сьогодні, 13 серпня, представник президента Росії попросила Верховний суд відхилити скаргу на засекречування втрат Збройних сил у мирний час.