У БПП кажуть, що восени опублікують результати розслідування по Іловайську та Дебальцевому

На початку осені тимчасові слідчі комісії частково опублікують результати розслідування "котлів" в Іловайську та Дебальцевому

Про це розповів народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, повідомляє прес-служба БПП.

Як повідомляється, депутат заявив, що причиною "котлів" стала участь російських кадрових військових, які перешкодили наростанню сил АТО.

"Розслідування повністю йде, була представлена на закритій частині засідання комітету дуже серйозна доповідь, яку обговорювали члени комітету. Крім цього, частина членів комітету виїжджала на засідання в Генштаб для того, щоб в деталях, з присутністю представників не тільки Генштабу, а й військових частин, які тоді були під Іловайськом, обговорити різні деталі цієї доповіді ", - сказав Герасимов.

"Я думаю, що вже на початку осені, вересень-жовтень, ми можемо очікувати певні результати, які перейдуть у публічну площину", - додав нардеп.

Нагадаємо, українські військові увійшли в Іловайськ 18 серпня. Вони змогли взяти під свій контроль більшу частину міста, однак після введення регулярних російських військ 23-24 серпня і через дезертирство під тиском ворога окремих українських частин вже 28 серпня іловайське угрупування опинилося в оточенні.

29 серпня вночі російський президент Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, що опинилися в оточенні. Терористи згодом заявили, що готові випустити бійців з оточення. 30 серпня о 10:00 українські військові організованими колонами почали рух з міста, однак колони підступно розстріляли, завдавши великих втрат українським військам.