В Інтерполі розповіли про екстрадицію Маркова

Питання екстрадиції екс-нардепа Ігоря Маркова буде вирішуватися Міністерством юстиції найближчим часом

Про це повідомив керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя, передає Еспресо.TV.

"Конкретні терміни екстрадиції назвати не можу, але є термін передбачений конвенцією - 40 діб. За цей час наша сторона має подати заяву на екстрадицію Маркова, а далі ситуація залежить від розвитку процедури", - повідомив журналістам Неволя.

Стосовно інформації про російський паспорт Маркова, Неволя зазначив:

"У нас інформації про російський паспорт немає,відомо, що у Маркова знайшли український паспорт для виїзду за кордон та український дипломатичний, який вже не дійсний. Навіть, якщо у нього є російський паспорт - це не врятує його від екстрадиції", - зазначив Неволя.

Маркова підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство з нанесенням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. Йому "світить" до 7 років позбавлення волі.

Повідомлялось, що Марков побачить свого італійського адвоката не раніше понеділка.

Нагадаємо, Інтерпол затримав екс-регіонала Ігора Маркова в Італії. Інформацію підтвердили у вітчизняному МВС, а Генпрокуратура вже готує документи для екстрадиції Маркова. Наприкінці 2014 року МВС оголосило екс-нардепа у розшук.

Також у серпні 2015 р. Марков брав участь у створенні в Москві так званого "альтернативного уряду України" - "Комітету порятунку України", який зібрав колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров.