Яценюк вимагає розслідувати банкрутство 56 банків

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вимагає прозорої звітності від Фонду гарантування вкладів та розслідування банкрутства 56 банків

Про це він заявив під час наради з представниками Фонду гарантування вкладів, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Кабміну.

“Ми віддали вам 28,9 мільярда гривень з державного бюджету на те, щоби ці кошти пішли у Фонд і ви виплачували вкладникам ці кошти. І тому як глава уряду я вимагаю прозорості та звітності”, -  сказав Яценюк.

Він додав, що з 12-ти банків, через які виплачувалися кошти вкладникам, шість були оголошені проблемними, а три – неплатоспроможними. Він зажадав з’ясувати, хто саме обирав ці фінустанови.

До того ж Яценюк додав, що тимчасові адміністрації фонду в складі 8 тис. осіб щорічно потребують 1,8 млрд грн на утримання. Отже від фонду хочуть почути звіт про доцільність витрат.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що необхідно провести  розслідування банкрутства 56 банків для “з’ясування, хто виводив активи, хто з посадових осіб держави стоїть за виведенням активів, хто їм сприяв і куди ці активи поділися”.

Провести розслідування він закликав Міністерство внутрішніх справ, керівника податкової міліції, голову Державної служби з фінансового моніторингу, ГПУ та СБУ.

Раніше про шахрайство з банкруствами банків заявляли в Мінфіні.