Заради нового iPhone підліток спробував пограбувати давньоримське місто Помпеї

Підліток з Нідерландів, який знаходився разом з матір'ю на відпочинку в Італії, спробував вкрасти шматок черепиці з руїн давньоримського міста Помпеї

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Local.

16-річний юнак сховав плитку в рюкзак, однак свідком крадіжки став американський турист, який і розповів поліцейським про подію.

Правоохоронці затримали підлітка перш, ніж він встиг покинути туристичний об'єкт. Юнака звинуватили в замаху на крадіжку і передали матері.

Пізніше він заявив, що збирався продати черепицю на eBay, а на виручені гроші купити новий iPhone, вартість якого в Нідерландах становить близько 700 євро.

Спеціаліст з римських артефактів Керол Елена повідомила виданню, що юнаку навряд чи вдалося б виручити за плитку необхідні на придбання гаджета гроші.

"Максимальна сума, за яку він міг би продати черепицю з Помпеїв, обмежується 400 євро, однак, очевидно, ці предмети безцінні з історичної точки зору", - зазначила Елена.

Після вилучення плитки експерти вирішили повернути її на колишнє місце, однак ні підліток, ні американський турист, який спостерігав за подією, не змогли пригадати, з якої саме будови вона була взята.

Давньоримське місто Помпеї, розташоване поблизу Неаполя, було поховане під шаром вулканічного попелу в результаті виверження Везувію в 79 році. Зараз на місці міста розташований музей просто неба. Об'єкт внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.