Гітлер як витвір англосаксів, ЦРУ захоплює Росію - газета Guardian з’ясувала, чим годують читачів російських книжок

Британська газета вивчила полиці одного з найбільших книжкових магазинів Москви та з’ясувала, що більша частина науково-популярної літератури присвячена Україні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

Автор репортажу Шон Волкер пише, що, вивчаючи полиці секції науково-популярної літератури в магазині "Будинок книги", читач може дізнатися несподівані "факти".

Зокрема, про таке.

1. Прихід до влади Адольфа Гітлера у Німеччині був частиною англосаксонського плану.

2. ЦРУ планує повномасштабне вторгнення до Росії з території України в наступні п’ять років.

3. Жінки досягли такої майстерності в управлінні світом, що скоро еволюціонують до стадії репродукувати себе без чоловічої сперми.

Журналіст зазначає, що через протистояння Росії та Заходу геополітична конспірологія стала популярніша, ніж будь-коли.

Найбільша частина книг секції сучасної політики присвячена Україні, пише Волкер. Зокрема, він знайшов цілу серію книг під загальною назвою "Трагедія України: концентраційний табір замість раю".

"Будинок книги" журналіст обрав невипадково. Саме там продають фальшиву книгу його колеги по The Guardian Люка Хардінга.

Британський журналіст минулого тижня спростував, що є автором книги "Ніхто крім Путіна", хоча саме його прізвище вказано на обкладинці.

Видавець стверджує, що Хардінга не могли розшукати, тому надрукували його книгу без дозволу.

Книга "Ніхто крім Путіна" насправді є дуже вибірковим перекладом уривків з книги Хардінга "Mafia State" ("Мафіозна держава"). До них додали передмову журналіста Ісраеля Шаміра, який критикує британця та переклади кількох інтерв’ю Хардінга.

Кілька глав книги "Мафіозна держава" публікував на початку 2015 року на своєму сайті Олег Кашин. Робив він це з дозволу Хардінга.