Марков заявив, що не повернеться в Україну через політичні переслідування

Колишній народний депутат України Ігор Марков, затриманий у середу поліцією Італії, під час слухання в апеляційному суді Генуї відмовився від екстрадиції в Україну

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на італійську інформаційну агенцію ANSA.

Зокрема, відповідаючи на формальне запитання президента апеляційного суду Франческо Мацца Галанти, Марков заявив, що не погоджується повернутися на Батьківщину, де він є "жертвою політичних переслідувань".

За інформацією агентства, на слухання екс-депутат з в'язниці у курортному містечку Арма-ді-Таджа прибув короткостриженим, у білих штанях та футболці у супроводі перекладача та адвоката Енріко Скопезі.

Фото ТСН

Раніше повідомлялось, що депутати від "Радикальної партії" Олега Ляшка Андрій Лозовий та Ігор Мосійчук приїхали до Палацу юстиції міста Генуї, де судитимуть екс-регіонала Ігора Маркова.

Нагадаємо, що Інтерпол затримав екс-регіонала Ігора Маркова в Італії. Інформацію підтвердили у вітчизняному МВС, а Генпрокуратура вже готує документи для екстрадиції Маркова. Наприкінці 2014 року МВС оголосило екс-нардепа у розшук.

Також у серпні 2015 р. Марков брав участь у створенні в Москві так званого "альтернативного уряду України" - "Комітету порятунку України", який зібрав колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Пізніше в Інтерполі розповіли про екстрадицію Маркова. А Італійські ЗМІ поділилися, як затримували Маркова.

Сьогодні, 14 серпня, стало відомо, що Одеський суд заочно заарештував Маркова.

Також повідомлялось, що суд Генуї прийняв міру запобіжного заходу щодо Ігоря Маркова - утримання під вартою.