Парламент Греції таки підтримав угоду з кредиторами

Парламент Греції проголосував за угоду з кредиторами, яка відкриває можливість отримати третю програму допомоги обсягом 85 мільярдів євро

Засідання парламенту почалося близько 2 години ночі. За законопроект голосували і депутати опозиції, передає Еспресо.TV з посиланням на ПРАЙМ.

Так званий третій меморандум у разі затвердження його кредиторами дозволить Греції отримати терміново 3,2 мільярда євро для виплати за облігаціями, які перебувають в Європейському центральному банку. Перший транш кредиту може скласти 25 мільярдів євро.

Як заявив міністр фінансів Евклід Цакалотос, Греція також відразу ж з підписанням угоди отримає 10 мільярдів євро на рекапіталізацію банків, всього ж для рекапіталізації буде потрібно 20-25 мільярдів.

Законопроект був внесений як терміновий 12 серпня. Він передбачає поетапне прийняття ряду нових заходів жорсткої економії. Зокрема, частина заходів буде прийнята в жовтні цього року, частина - у наступному році. Уряд зобов'язався також до березня 2016 внести на переговори з кредиторами проект економічного розвитку країни.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас, виступаючи в парламенті перед голосуванням, заявив, що уряд вимушено було зробити нелегкий вибір.

"Реальна дилема, яка стояла перед нами, був меморандум з євро або меморандум з драхмою", - сказав Ципрас.