Під Іловайськом Україна втратила військової техніки на майже 300 млн грн

Сили АТО під час боїв під Іловайськом минулого року втратили військової техніки на майже 300 млн грн

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу в Києві, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

За його словами, під час боїв під Іловайськом у серпні минулого року було знищено військової техніки та озброєння сил АТО на 298 млн 300 тис. грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України встановила присутність 3,5 тисячі російських військових під час збройного протистояння в Іловайську.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що згідно з результатами комплексної експертизи, під Іловайськом загинули 366 військовослужбовців, 158 зникли безвісти.

Українські військові увійшли в Іловайськ 18 серпня. Вони змогли взяти під свій контроль більшу частину міста, однак після введення регулярних російських військ 23-24 серпня і через дезертирство під тиском ворога окремих українських частин вже 28 серпня іловайське угрупування опинилося в оточенні.

29 серпня вночі російський президент Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, що опинилися в оточенні. Терористи згодом заявили, що готові випустити бійців з оточення. 30 серпня о 10:00 українські військові організованими колонами почали рух з міста, однак їх підступно розстріляли, завдавши великих втрат українським військам.