Росія поки не буде чавити бульдозером продукти з України

Россільгоспнагляд не знищує, а призупиняє імпорт продуктів з чотирьох країн з оновленого санкційного списку. Україна на черзі після застосування економічної частини угоди про асоціацію з ЄС

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Российскую газету.

Незважаючи на те, що Росія поширила санкції на харчі з Албанії, Чорногорії, Ісландії, Ліхтенштейну, а згодом і з України, знищувати їх поки що не будуть.

"Справа в тому, що зараз до нас може йти та продукція, постачання якої були передбачені за контрактами, укладеними раніше. Бізнес не знав про те, що буде прийнято таке рішення. Тому такий товар ми будемо просто розгортати. Але далі контрафакт з цих країн буде ліквідовуватися, як це робиться зараз", - зазначив офіційний представник Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко.

Чиновник вважає, що Росія нічого не втратить, відмовляючись від українських та інших продуктів.

"У нас відмінне сало та інші м'ясні продукти виробляють, як у Росії, так і в Білорусії", - гадає Алексєєнко. Недорогі оселедець та скумбрію, що поставляє Ісландія, росіяни збираються замінити морепродуктами з Фарерських островів та з тихоокеанського узбережжя Росії.

Нагадаємо, що Росія поширила продовольче ембарго на Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн та, на особливих умовах, на Україну. Ці дії - реакція на приєднання України та інших держав до продовження санкцій ЄС проти Росії.