Шокін перерозподілив обов’язки керівництва ГПУ

Генпрокурор Віктор Шокін вирішив оптимізувати роботу ГПУ та змінив її структуру

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Генеральний прокурор встановив новий розподіл обов’язків між керівництвом ГПУ.

“Відтепер весь комплекс питань щодо запобігання та протидії корупції, розслідування злочинів, скоєних службовими особами, які займають особливо відповідальне становище в державі, покладено на заступника Генерального прокурора України Віталія Каська. Заступник Генерального прокурора України Давід Сакварелідзе продовжуватиме займатися питаннями реформування органів прокуратури і розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури”, - йдеться в повідомленні.

Підтримувати державне обвинувачення та представляти інтереси громадянина або держави в судах буде замгенпрокурора Олег Заліско. За собою Шокін лишив загальне керівництво відомством, питання організаційного правового забезпечення, кадрової роботи, внутрішньої безпеки та зв’язків зі ЗМІ.

Нагадаємо, що в ГПУ останнім часом відбувались внутрішні конфлікти. Зокрема, після  службового розслідування підготовки тестів для конкурсів на посади місцевих прокурорів, в прокуратурі виявили недоліки в роботі Сакварелідзе. Він, в свою чергу, відзначав, що прокуратура розділилась на дві частини через справу прокурорів-хабарників.