Україна судитиме трьох російських військових за участь в Іловайському котлі

Найближчим часом перед українським судом постануть троє російських військовослужбовців у справі щодо подій під Іловайськом

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, пише Еспресо.TV із посиланням на "УНІАН".

Він зазначив, що основним підозрюваним у справі щодо подій під Іловайськом у серпні 2014 року є генерал російської армії Валерій Герасимов.

"І всі по ієрархії - і вниз, і вверх, - хто організовував, погоджував і хто виконував його накази. Наразі в Україні перебуває троє військовослужбовців збройних сил Російської Федерації: майор-тиловик і два представники ГРУ Генштабу збройних сил Російської Федерації, які будуть у найближчий час у межах цього провадження уже з оголошеними підозрами спрямовані до суду", - сказав Матіос.

Крім того, він зауважив, що найближчим часом буде завершено збирання доказів для оголошення підозр "усім іншим, хто був причетний до реалізації доктрини гібридної війни".

Також він повідомив, що співвідношення особового складу сил АТО і незаконних збройних формувань та російських військовослужбовців під час виходу з оточення під Іловайськом у серпні минулого року становило 1 до 18.

Нагадаємо, що при боях за Іловайськ в Україну вторглися більше 4 тис військових Російської Федерації. А сили АТО під час боїв під Іловайськом минулого року втратили військової техніки майже на 300 млн грн.