В Італії розпочався суд над Марковим

В італійському місті Генуя розпочалося судове засідання над затриманим в Італії екс-депутатом від Партії регіонів Ігорем Марковим

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий, передає Еспресо.TV.

Лозовий зазначив, що засідання проходить у закритому режимі, тому на нього не пустили ні його з Мосійчуком, ні українського консула.

"Лише суддя, прокурор, адвокат і сам Марков (більш відомий як Марадона). На жаль, таке італійське законодавство. Виявляється, у нас ще демократія", – написав він.

Лозовий додав, що у п'ятницю питання безпосередньо екстрадиції розглядатися не буде.

"Екстрадицію розглянуть на наступному засіданні, сьогодні ж – його дату, а також міру запобіжного заходу для Маркова. Ймовірні варіанти два: лишиться під вартою або домашній арешт", – повідомив він.

Раніше повідомлялось, що депутати від "Радикальної партії" Олега Ляшка Андрій Лозовий та Ігор Мосійчук приїхали до Палацу юстиції міста Генуї, де судитимуть екс-регіонала Ігора Маркова.

Нагадаємо, що Інтерпол затримав екс-регіонала Ігора Маркова в Італії. Інформацію підтвердили у вітчизняному МВС, а Генпрокуратура вже готує документи для екстрадиції Маркова. Наприкінці 2014 року МВС оголосило екс-нардепа у розшук.

Також у серпні 2015 р. Марков брав участь у створенні в Москві так званого "альтернативного уряду України" - "Комітету порятунку України", який зібрав колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Пізніше в Інтерполі розповіли про екстрадицію Маркова. А Італійські ЗМІ поділилися, як затримували Маркова.

Сьогодні, 14 серпня, стало відомо, що Одеський суд заочнозаарештував Маркова.