Єврокомісія погодилася дати Греції позику у 86 млрд євро

Міжнародні кредитори виділять Греції нову позику на суму до 86 млрд євро терміном на три роки

Це підтвердили у Європейській комісії після завершення шестигодинних перемовин міністрів фінансів ЄС у Брюсселі, пише Еспресо.TV із посиланням на Reuters.

"Нова позика на суму до 86 млрд євро буде доступною для Греції протягом наступних трьох років", - повідомили у Єврокомісії.

Обсяг програми допомоги Греції становитиме 86 млрд євро, у тому числі 25 млрд євро, призначених для рекапіталізації банків. 13 млрд євро призначаються для покриття поточних боргів, а 10 млрд євро для підтримки ліквідності грецьких банків.

Нагадаємо, цієї середи Греція узгодила зі своїми міжнародними кредиторами пакет допомоги, а сьогодні вранці парламент Греції набрав мінімум голосів, необхідний для ратифікації угоди. Згідно з цією угодою Греція запровадить близько 40 реформ, що в основному піднімають збори та скорочують видатки. Для ратифікації угоди парламент перервав канікули. Обговорення у сесійній залі розпочалося у четвер і тривало усю ніч, а саме голосування відбулося після звернення прем'єр-міністра Алексіса Ципраса.