Меркель і Олланд змушували Україну прийняти закон про децентралізацію, - Сироїд

Ангела Меркель і Франсуа Олланд тиснули на Володимира Гройсмана, щоб Верховна Рада проголосувала закон про децентралізацію, - повідомила Оксана Сироїд

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Віце-президент українського парламенту Оксана Сироїд закинула канцлер Німеччини Ангелі Меркель та президентові Франції Франсуа Олландові тиск на спікера українського парламенту у справі закону про децентралізацію.

Як сказала Сироїд в інтерв'ю німецькому видання, 14 липня, безпосередньо перед першим голосуванням законопроекту про децентралізацію, європейські політики у телефонній розмові домагалися впровадження змін, які служили би виключно російськийм інтересам.

"Наші союзники нав'язали нам таке рішення... Той, хто надасть сепаратистам право до самоврядування і збройну владу до того, як Росія виведе свої війська, увіковічнить вплив Москви у східній Україні назавжди... Таким чином Конституція стає зброєю Москви", - прокоментувала Сироїд. На її думку, поведінка Берліну та Парижу є порушенням права України на самовизначення.

Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада направила "децентралізовану" Конституцію до Конституційного суду. Той прийшов до висновку, що у законопроекті немає порушень, тому зміни до закону парламент може проголосувати уже у вересні.